CZT Buitengewoon 2017

De CZT heeft een nieuwe activiteit aan haar programma toegevoegd: CZT Buitengewoon, voor opstappers en schippers die eens in andere wateren willen varen dan ze gewend zijn.

Denemarken

De eerste zeiltocht van CZT-Buitengewoon naar Denemarken van afgelopen zomer was leuk en interessant. Het vaargebied is ruim en toch voeren we vaak op zicht tussen de Deense eilanden door. Er is vrijwel geen getij op de Oostzee en de sfeer in de havens is anders dan bij de Noordzee. Veel havens zijn klein en er is ’s avonds genoeg tijd om door de plaatsjes te wandelen.

Al op de laatste dag van die zeiltocht hebben we besloten in 2017 opnieuw naar Denemarken te gaan. In de week van 22-29 juli 2017 willen we zeilen vanuit Kiel of Flensburg. We vertrekken op zaterdag vanaf Hengelo met eigen vervoer.

We hebben al een paar mensen voor het eerste schip, en we hopen dat we in 2017 met een paar schepen kunnen varen. Dit is een ideale kans om Denemarken en de Oostzee vanaf het water te leren kennen. Schrijf je in voor april 2017.

 

Canarische Eilanden

Naast de zomertocht naar Denemarken willen we ook andere zeiltochten organiseren naar gebieden waar je niet zo gemakkelijk op eigen kiel komt. Ieder lid van de CZT kan dit initiatief nemen en voorstellen aan de commissie Buitengewoon. We varen dan onder de vlag van de CZT. De schipper of initiatiefnemer is bij publicatie op de website bekend, en ook het aantal opstappers dat mee kan. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelden, waarbij we rekening houden met de samenstelling van de bemanning. Als het schip vol is sluit de inschrijving en wordt de reis verder georganiseerd.

Bestemming:            Tenerife

Zeilgebied:               Twee of drie Canarische eilanden

Datum:                      4-11 maart 2017

Schipper:                  Arjan van der Laan

Opstappers:              5

Vliegticket:              Ongeveer € 250

Kosten:                     Schatting € 450 excl. eten

Schip:                        Bavaria 38 of gelijkwaardig

Reacties

CZT Buitengewoon 2017 — 1 reactie

  1. Hallo Arjan,

    Op 26 januari weer thuis, na een week zeilen bij het eiland LANZAROTE. Prachtig zeilgebied Zal mijn verslag toesturen. Heb in principe belangstelling voor de tocht van 4 – 11 maart 2017.

    In het jaar 2000 gezeild op de Oostzee aan boord van het schip DIDIZ van Dick Zweers, die toen nog geen lid was van de CZT. Daardoor ook belangstelling voor de tocht in juli 2017. Als ik vanaf Hengelo met iemand kan mee rijden. Zelf geen auto.

    Inmiddels geheel hersteld van een hernia die me in de jaren 2013 / 2014 deed besluiten om mijn Etap 32 te verkopen. Inmiddels in 2016 toch weer een zeilbootje gekocht van ca. 6 m lang, voor IJsselmeer, Waddenzee e.d.