De Tineke

Het is al jaren geleden dat de Tineke, met aan boord Wim en Jellie Tuinstra, deelnam aan de CZT-tochten. Wim ook vele jaren als cruise-director. Er konden wel tot acht opstappers mee. Prachtige zeiltochten, eten en borrelen rond de grote tafel in de deck-salon, erg gezellig en ook leerzaam als je wilde. Zelf voeren ze ook grote tochten, o.a. de Tall Ships races, oceaan-oversteken, tochten over de Oostzee, naar St Petersburg, en altijd met opstappers. De Tineke is in 2010 verkocht waarna Wim en Jellie een aantal tochten als opstapper op weekendtochten meegevaren hebben, inmiddels laat de gezondheid van Wim dit helaas niet meer toe.

Naast al onze herinneringen aan de roemrijke geschiedenis van de Tineke is er ook een grote stapel papieren zeekaarten. Onlangs hebben we, Frans en Saskia van de Johanna Catharina, die grote stapel kaarten van Jellie meegekregen. Er zijn kaarten van een grote verscheidenheid aan jaren, van de jaren ’60 en ’70 tot aan kaarten uit 2007. Van dicht in de buurt tot aan het Caraïbisch gebied en de St. Lawrence River naar Quebec in Canada, van St Petersburg in Rusland tot aan de Kaapverdische eilanden. Op vele kaarten staan aantekeningen en door al de kaarten heen kijkend beland je midden in de geschiedenis van de Tineke, en van Wim en Jellie. Voor diegenen die Wim en Jellie goed kennen, knoop daar de vele verhalen over hun reizen aan vast en je heb een heel dik spannend boek.

Wat doe je met zo’n stapel kaarten; de kaarten zijn gedateerd maar niet onbruikbaar. Bijvoorbeeld als je een reis wilt voorbereiden en overzicht wilt krijgen, of meer details zien, als voorbeeld en/of decoratie bij een evenement, of als overzichtskaart bij een reis waarbij je de bijgewerkte details op je plotter en/of tablet hebt.
We willen de kaarten ter beschikking stellen aan de CZT-leden en ze na gebruik ook weer terug ontvangen, we worden zo “beheerder” van de kaarten. Op deze manier blijven ze van nut en leerzaam voor een ieder van ons en blijft de geschiedenis van de Tineke en Wim en Jellie ook een beetje bewaard.

We hebben ze uitgezocht per gebied en land.
Als iemand geïnteresseerd is een één of meerdere kaarten van één of meerdere gebieden kan hij of zij een mailtje sturen en/of bellen over een nadere opgave van welke kaarten specifiek beschikbaar zijn.
Indien er voor jou bruikbare kaarten bij zijn, bespreken we hoe we de kaarten het beste bij je kunnen krijgen, kosten voor verpakking en verzending zijn voor de aanvrager/-ster.

De beschikbare kaarten per gebied en land:

Gebieden, met de kusten van de omliggende landen
Noordzee Noorwegen, Duitse Bocht en Elbe, Denemarken, Engelse Oostkust
Kanaal Frankrijk, Portugal, Spanje, Canarische Eilanden
Atlantische Oceaan ( oversteker )
Oostzee

Landen, variërend in detail
Noorwegen – Engeland / Wales
Zweden ( zuidelijk deel, oost en westzijde ) – Schotland
Denemarken – Ierland
Finland – Canada, oostkust met St. Lawrence river
St Petersburg – Amerika, oostkust

Voor meer informatie:
Frans en Saskia Zwinkels, 06-12731717 / 06-12434550, frans@franszwinkels.nl